Proizvodni pogon se nalazi na severozapadnom delu naselja. Pre nekoliko godina je Maja Tekstilna Industrija poslovala tu. Ukupna veličina parcele iznosi 1.25 ha, 5 objekata se nalazi na njoj čija je ukupna površina 2000 m2. (Glavni objekat 1, Glavni objekat 2) Proizvodni pogon poseduje svoju sopstvenu trafo stanicu 630kVA (250kW).Tu možete pogledati skicu. Parcele broj  6097/9 i 6097/10 pripadaju proizvodnom pogonu. 1/1 vlasništvo, nekretnine su legalizovane, konverzija zemljišta je urađena, uređena dokumentacija. Objekti su pogodni za rekonstrukciju za proizvodnu delatnost i jednostavno i jeftino ih je moguće proširiti za još ~1000kvm.

Naselje i opština Svrljig se nalaze u Nišavskoj regiji na jugo-istočnom delu Srbije. Prema podacima popisa stanovništva iz 2011. godine, naselje ima 7543 stanovnika dok cela opština ima 14.224 stanovnika. Ovaj kraj  je imao razvijenu tekstilnu industriju. Kvalifikovana i vredna radna snaga je pristupačna tu. Vlada Republike Srbije daje značajnu subvenciju stranim investitorima za angažovanje radne snage.  Nekoliko stranih investitora već posluju u ovom kraju kao što su  Benetton, LISCA.

Svrljig je udaljen 15 km od Auto-puta (tačka Niška banja), gde se koridor X račva u 3 pravca:  prema istoku Sofija-Istambul; prema jugu Skopje-Thessaloniki; prema zapadu Priština-Tirana-Durres (uskoro počinje da se gradi deo kroz Srbiju).

Međunarodni aerodrom se nalazi pored Niša sa redovnim lininjama prema Nemačkoj, Italiji, Švajcarskoj, Holandiji, Slovakiji i Švedskoj. Lokacija je veoma povoljna iz aspekta saobraćajne infrastrukture. Železnička stanica u Svrljigu udaljena je ~300 m od parcele, a pruga prelazi preko puta. Veliko dvorište sa asfaltiranim priključkom na međumesni put omogućava šlepersko-kamionski saobraćaj.

Nacionalni Park Stara Planina se nalazi blizu Svrljiga. Vlada ulaže velika sredstva za razvoj zimskog turizma u uvom kraju države. Novi, moderan ski centar se nalazi tu sa vrhunskim hotelima. Pored toga i SPA turizam je razvijen u ovoj regiji, Soko banja.